Η ΣΧΟΛΗ

 

 Η σχολή εκπαίδευσης υποψηφίων χειριστών ταχύπλοων σκαφών “ΑΡΓΩ” ιδρύθηκε και λειτουργεί με άδεια του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας από το 1995. Μέσα σε λίγα χρόνια η άρτια εκπαίδευση των υποψήφιων χειριστών της, την ανέβασαν στη κορυφή του κλάδου.

 Ο ιδρυτής και εκπαιδευτής της σχολής Φώντας Σιδέρης, με συνέπεια και σεβασμό σε ένα τόσο σοβαρό σκοπό, δίδαξε σε χιλιάδες υποψήφιους χειριστές όλα αυτά τα χρόνια, μέσα από την γνώση της ναυσιπλοΐας και της ναυτικής τέχνης, να ταξιδεύουν με ασφάλεια σε όλους τους θαλάσσιους προορισμούς ανά την Ελλάδα και όχι μόνο. Αξίζει να αναφερθεί ότι πολλοί χειριστές οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν στην σχολή μας, εργάζονται πλέον ως επαγγελματίες ναυτικοί, χειριστές μικρών σκαφών αναψυχής και επαγγελματίες ναυαγοσώστες. Μεγάλος αριθμός χειριστών έχουν διακριθεί σε αγώνες ταχυπλοΐας και τζετ σκι, ενώ άλλοι έχουν πραγματοποιήσει μεγάλους διάπλους με τα φουσκωτά σκάφοι τους για κοινωνικούς σκοπούς (βοήθεια σε ακριτικά νησιά, ομάδες SOS κ.α.).

 Στόχος της σχολής είναι, να εντάξει όλους τους ενδιαφερόμενους, γνώστες και μη στο χώρο της ναυσιπλοΐας, και της ασφαλής πλοήγησης στο υγρό στοιχείο. Οι καινούργιες κτιριακές εγκαταστάσεις καθώς και τα σύγχρονα εξοπλισμένα σκάφη ανοιχτής θάλασσας που διαθέτει η σχολή αποσκοπούν στη πλήρη θεωρητική ενημέρωση και τη καλύτερή πρακτική εκπαίδευση των υποψηφίων χειριστών.

 Εάν εκτός από το δίπλωμα σε ενδιαφέρουν οι πραγματικές ναυτικές γνώσεις, η σχολή ΑΡΓΩ είναι αυτή που σε αντιπροσωπεύει.